Als jouw paard opeens schrikkerig is, heeft hij die emotie overgenomen van jou ....

Klaarblijkelijk ben jij dan dus niet ontspannen

Het kan zijn dat je stress hebt, onbewust bang bent, bewust bang bent of gewoon niet lekker in je vel zit. Natuurlijk heb je ook paarden die altijd alert en schrikkerig zijn, maar mijn ervaring is dat als ik aan de ontspanning bij de ruiter werk, de schrikkerigheid van het paard meestal verdwijnt. 

Dat is niet alleen iets wat ik denk, het is onlangs ook wetenschappelijk bewezen!!


Ik ben steeds meer bezig met mental coaching omdat er enorm behoefte aan is...

Mijn boek maakt het wel een stuk makkelijker om ruiters goed te helpen, want het werkboek wat erbij zit is eigenlijk een persoonlijk optimaal mentaal plan wat je maakt en vervolgens steeds weer gebruikt.

Als je eenmaal weet hoe jouw aandachtsstijl is, dan kun je dat de rest van je leven gebruiken. Het zal namelijk niet veranderen, wat werkt voor jou zal blijven werken...dit zie ik keer op keer en weet dat ook uit eigen ervaring.

Wetenschappelijk onderzoek

In 2022 is er een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de connectie tussen ruiter en paard om te kijken hoe ver die connectie reikt. Dr Ann Baldwin en dr. Ellen Gehrke, beiden ook amazones en paardeneigenaren, zijn dit gaan meten door zowel ruiter als paard aan een electrocardiogram te hangen op de laptop.

Maar niet zozeer om te meten hoe hoog of laag de hartslag is, nee, het gaat hier om hartritme variabiliteit. Elke emotie bij de mens heeft zijn eigen hartritme variabiliteit patroon. Liefde voor je dier laat bijvoorbeeld een zeer gelijkmatig patroon zien.

Angst zorgt voor een super onregelmatig patroon en boosheid of stress ook, maar er is een duidelijk onderscheid af te lezen om welke van deze negatieve emoties het dan gaat. Wat blijkt..? als de ruiter liefde voelt, zie je dat het paard die emotie overneemt… Dat blijkt dus uit de HRV metingen die zijn gedaan. 

Dus als jij naar je paard gaat, voelt hij hoe jij je voelt. Wanneer jij hem gaat rijden, voelt het paard dus elke emotie die jij ook voelt. Ik heb al in mijn boek omschreven dat dit zo werkt, maar het is geweldig om dat nu eindelijk ook wetenschappelijk bewezen te zien!


"Het paard is de spiegel van de ziel"

Dat het paard de spiegel van de ziel is, is niet langer een ‘’zweverig’’ gezegde maar een FEIT.

Mijn ervaring is dat de meeste ruiters juist mijn hulp nodig hebben om de dagelijkse stress en zorgen niet mee te nemen op het paard en in de training.

Omdat ik ook professioneel coach ben, kan ik heel doeltreffend ademhalingstechnieken inzetten en middels een bodyscan vrij snel ontspanning bij de ruiter oproepen.

Het voordeel is dat vervolgens je training leuker is, meer zin heeft en dus doeltreffender is en je zorgt dat je jouw paard vrij van stress laat zijn.

Uiteraard is dit ook de methode die ik gebruik als ik ruiters help om beter te presteren op wedstrijd. Het is dus een techniek die ik je kan leren om thuis fijner te trainen, zelf lekkerder in je vel te zitten en je wedstrijdprestaties worden ook nog eens beter!

 

 


Aanbieding!!

Aangezien het echt mijn passie en missie is geworden om zoveel mogelijk ruiters hiermee te helpen, heb ik een leuke aanbieding.

In de maand augustus geef ik bij aanschaf van mijn boek een mental coaching sessie  van een uur van 72,60 euro voor 36,30 euro weg.

En als je graag te paard een mental coaching sessie wil dan kost dat je voor een half uur 34,99 euro ipv 62.25 euro. Deze prijzen zijn incl. bakhuur.

 

Wees er snel bij!

Niet alleen voor wedstrijdruiters dus, ook om je training thuis fijner en leuker en paardvriendelijker te maken.

Wees er snel bij want ik heb 20 plekjes beschikbaar. En je kunt je sessie alleen in de maand augustus boeken tot en met 28 augustus. 

 

Heb je mijn boek al?

Heb je mijn boek al? Dan doe je natuurlijk ook mee met deze mooie aanbieding. Je betaalt dan 42,35 euro voor een coachingsessie van een uur en 40,50 euro voor een half uur mental coaching training met paard (incl. bakhuur)!


Zij gingen je voor: